Bonita werd in mei 2000 bij ons als pup geboren uit ons allereerste nestje.  Ze was een dochter van Kelly v.d. Carnivoor Stam en Ch. Faradale Frisbee for Grandgables. Als pup was ze een schuchter hondje, maar naarmate ze ouder werd en haar eerste nest had gehad, werd ze steeds vrijer en stabieler. Door haar heb ik kennis gemaakt met het showen en samen met haar heb ik destijds dan ook heel wat shows bezocht. Ze ging graag mee naar shows en stond altijd fier in de ring. Ze behaalde de titels Nederlands, Belgisch en Internationaal kampioen. Ook voldeed ze aan de voorwaarden voor Duits VDH kampioen en Veteranen kampioen, maar deze titels heb ik nooit aangevraagd.  We hebben ook jarenlang (met name recreatief) Agility gedaan. Ook dat vond ze heel leuk om te doen. Al was ze niet zo snel, ik kon wel altijd van haar op aan! We hebben samen heel wat prijzen in de A binnengehaald. Gepromoveerd zijn we helaas nooit. Ze heeft nog wel een keer een U'tje gelopen toen ze 9 was, maar we hadden vrijwel altijd tijdsoverschrijding en meer zat meer er voor ons wat dat betreft niet in. Doordat ik zoveel met haar optrok werd ze me steeds dierbaarder en kregen we een hechte band. Ook al was het geen knuffelhond, ze 'knuffelde' me toch op haar manier.
Helaas hebben wij geen nakomeling van Bonita. Haar dochter, onze Fardau (
20-09-2012) heeft ons alleen reutjes gegeven (we hoopten op een teefje voor onszelf). Fardau had problemen met bevalling en magere lichtgewicht pups, daarom hebben wij niet nog een nestje met haar gedaan.
Ik mis Bonita enorm, maar het is fijn om te weten dat ze in de stambomen van veel nazaten voortleeft bij anderen en zo een bijdrage heeft geleverd aan het door ons geliefde ras De Shetland Sheepdog.

   
     
   
    10 jaar